Sporten met een diabetesvoet?

Bewegen is heel belangrijk om  de doorbloeding van je lichaam te bevorderen en zo complicaties te voorkomen. Afhankelijk van de ernst van uw aandoening is het mogelijk om (tijdelijk) niet te opteren voor bepaalde sporten. Overleg met uw specialist – behandelende arts (chirurg) of voetkliniek welk type sport in uw specifiek geval mogelijk is en onder welke omstandigheden. 

In elk geval is het ook hier zeker raadzaam om speciaal schoeisel en/of ondersteuning te gebruiken. Hierdoor zorgt u voor stabilisering, correctie, vermindering van pijn, drukverdeling en ontlasting van probleemzones ter hoogte van de enkel en voet.  Informeer hierover op voorhand bij een orthopedische schoentechnoloog, orthesist, bandagist.

 

Een diabetes patiënt moet extra voorzichtig bij het beoefenen van sport, vraag advies bij een specialist en voorzie aangepast schoeisel indien nodig. Als diabetes patiënt is het belangrijk om in beweging te blijven, eventueel dankzij aangepaste schoenen. Contacteer een orthopedisch schoentechnoloog voor meer info.