Therapeutisch elastische kousen

Zeg niet zomaar ‘steunkous’ tegen een therapeutisch elastische kous (TEK). Therapeutische elastische kousen zijn hulpmiddelen voor ambulante compressietherapie. Bij diabetes vermindert de bloedsomloop in benen en voeten. Het dragen van therapeutische kousen is dan de meest essentiële therapie.

Therapeutische elastische kousen oefenen continu druk (compressie) uit. Ze bevorderen de afvoer van bloed en afvalstoffen. Zij worden door een arts voorgeschreven.

De benen worden gemeten door een erkend bandagist. Daarna worden de nauwkeurig passende compressiekousen als confectiemodel verkocht of op maat gebreid. De therapeutische elastische kousen zijn er in verschillende uitvoeringen, kwaliteiten en materialen. Aan de hand van de medische indicatie en uw wensen, kiest de erkende bandagist samen met u een kous die bij u past. Steunkousen daarentegen zijn niet geschikt voor de behandeling van ziektes, zij dienen vooral voor de preventie.

De wereld van de compressiekousen is continu in ontwikkeling. De kousen zien er niet alleen chic uit, zij kunnen ook veel makkelijker aangetrokken worden en zijn door hoogwaardige materialen aangenaam om dragen.

Wanneer worden therapeutisch elastische kousen gebruikt?
Uw arts bepaalt welke drukklasse en lengte voor u het meest geschikt is.