Orthopedische steunzolen

Onder individueel aangepaste steunzool wordt verstaan: een steunzool waarbij wordt uitgegaan van ofwel voorgevormd en basismateriaal ofwel van basismateriaal.

De orthopedische zolen worden vervaardigd met de volgende materialen: polymerisatie producten op basis van acryl, superpolyamide, polyethyleen en derivaten polyurethaan, epoxyhars of andere, kurk, leder, rubber, siliconen, vilt, enz.

De “orthopedische zool” is de enige en juiste benaming die erkend is door het RIZIV en die gehandhaafd wordt in deze beroepssectoren.

Bij diabetische patiënten worden extra zachte steunzolen met correcties en ontlasting zones zowel voor preventie als curatief gemaakt.
Steunzolen op maat vervaardigd zijn een hulpmiddel die je in verscheidene soorten schoeisel kan inleggen en bijgevolg verplaatsbaar zijn. Zij leveren een belangrijke bijdrage bij het dagelijks functioneren en kunnen pijnen verminderen of wegnemen, alsook vermoeidheid. Steunzolen worden uit verscheidene materialen vervaardigd, naargelang het doel.