Accesoires

Aantrekhulpmiddelen voor therapeutisch elastische kousen

Het aan- en uittrekken van de kousen kan lastig zijn. De bandagist zal uitleggen hoe u dit moet doen. Dat bespaart de huid van de patiënt en het breiwerk van de compressiekous. Er zijn verschillende aan- en uittrekhulpen voor been- en armkousen op de markt.

Hoogwaardige sokken

Mensen met diabetes hebben op grond door hun ziekte vaak bijzonder gevoelige voeten, die speciale aandacht en verzorging vereisen. Doorbloedingsstoringen en gebrekkig gevoel voor pijn verhogen het gevaar voor voetwonden. Daarom dienen deze patiënten behalve een zorgvuldige keuze van schoenen ook bijzondere waarde aan kwalitatief hoogwaardige gebreide sokken te hechten.

Speciale sokken voor suikerziekte hebben een hoog katoenaandeel en zo mogelijk geen naden, om letsels te vermijden. Want zelfs kleine drukpunten, veroorzaakt door harde, storende naden aan de kous, kunnen zich bij suikerziekte snel uitbreiden tot een zwaarwegende wonden.

Adhesie lotions

Speciale lotion voor het gemakkelijk bevestigen van compressiekousen, compressie armbandages, kniebandages enz..

Viltverband

Vilttherapie wordt toegepast bij wonden die ontstaan zijn door druk- en wrijvingskrachten. De wonden bevinden zich vooral aan de voeten, bijvoorbeeld bij patiënten met diabetes, neuropathie (aandoening van de zenuwuiteinden) of arteriële insufficiëntie (on­voldoende doorbloeding van de aders). Met vilttherapie kunnen de klachten worden verlicht: het viltverband helpt om de druk op de pijnlijke plek te verminderen. Viltverband is te verkrijgen bij uw bandagist.