Een orthopedisch schoentechnoloog

Voor welke hulp en behandeling kan u terecht bij orthopedisch schoentechnoloog?

  • Kan de voet van de diabetische patiënt met een orthopedische schoen ondersteunen en corrigeren: een individueel op maat vervaardigd hulpmiddel ter ondersteuning en verbetering van het fysisch welzijn van de patiënt, ter stabilisering, verbetering, herstelling of bescherming van een misvormd of deficiënt lichaamsdeel, ter vervanging of ter vervollediging van een ontbrekend of deficiënt lichaamsdeel.
  • Kan aanpassingen maken aan serieschoeisel, prefab orthopedisch schoeisel of andere vormen van bestaand schoeisel (zowel pasklare als naar maat, zowel esthetisch als functioneel), zowel ter verbetering van de statiek als van de dynamiek, zowel voor het algemeen lichaamscomfort als voor het bestrijden van anomalieën.
  • Kan de diabetesvoet met een orthopedische zool behandelen. Dit is een individueel op maat gemaakte zool, na maatname door onder andere  gips- of schuimafdruk, digitale drukmeting, ganganalyse,  verricht door de verstrekker zelf of door de voorschrijvende/behandelende geneesheer.
  • Kan de diabetische voet meer comfort bieden via prefab hulpmidellen, voet- en/of onderbeenorthesen en voet- en/of onderbeenprothesen.
  • De orthopedische schoentechnoloog zal voor de maatname op vernieuwende technieken beroep doen zoals de biomechanica, CAD/CAM systemen, digitale meet- en analyse toestellen, digitale drukmeting enz…

3D footscanner

Digitale statische scan