Een orthopedisch schoentechnoloog

Voor welke hulp en behandeling kan u terecht bij orthopedisch schoentechnoloog?

  • Kan de voet van de diabetische patiënt met een orthopedische schoen ondersteunen : een individueel op maat vervaardigd hulpmiddel ter ondersteuning van het fysisch welzijn van de patiënt, ter stabilisering, verbetering of bescherming van een misvormd of deficiënt lichaamsdeel, ter vervanging of ter vervollediging van een ontbrekend of deficiënt lichaamsdeel.
  • Kan aanpassingen maken aan serieschoeisel, prefab orthopedisch schoeisel of andere vormen van bestaand schoeisel (zowel pasklare als naar maat, zowel esthetisch als functioneel), zowel ter verbetering van de statiek als van de dynamiek, zowel voor het algemeen lichaamscomfort als voor het bestrijden van anomalieën.
  • Kan de diabetesvoet met een orthopedische zool behandelen. Dit is een individueel aangepaste steunzool, na maatname en onder de vorm van gips- of schuimafdruk, verricht door de verstrekker zelf of door de voorschrijvend geneesheer.
  • Kan de diabetische voet meer comfort bieden via prefab producten, voet- en/of onderbeenorthesen en voet- en/of onderbeenprothesen.
  • De orthopedische schoentechnoloog zal voor de maatname op vernieuwende technieken beroep doen zoals de biomechanica, CAD/CAM systemen, digitale voetafdruk enz…

3D footscanner

Digitale statische scan